Πολιτική

Πως ο Μητσοτάκης άδειασε τον Γεωργιάδη για τη μείωση των ενοικίων 


Άδειασμα του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη συνιστούν οι χθεσινές  εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση της μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων της εστίασης και του τουρισμού για όλο το καλοκαίρι

Ο Α. Γεωργιάδης τη Δευτέρα (18/5) σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριζε εμφατικά ότι το «κούρεμα» ενοικίων κατά 40% θα συνεχιστεί μόνο για τις κλειστές επιχειρήσεις. 

«Το μείον 40%  θα συνεχιστεί για αυτές τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή. Δεν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια γενική ρύθμιση», ανέφερε και αιτιολόγησε ως εξής:
«Πρώτον, διότι για να δώσεις πίσω στους ιδιοκτήτες ακινήτων ένα μέρος της ζημίας τους, μέχρι τέλος του χρόνου, θα έπρεπε ο κρατικός προϋπολογισμός να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεύτερον, διότι αν παρέμβεις στην αγορά με αυτόν τον τρόπο, επηρεάζεις καίρια τις τιμές των ακινήτων, άρα παρεμβαίνεις στην αγορά ακινήτων που είναι μία τεράστια αγορά για  την ελληνική οικονομία και τρίτον, όσα ακίνητα συνδέονται με δάνεια, κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα». 

Ωστόσο, δύο μέρες μετά χθες (20/5) στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέψευσε ανακοινώνοντας τη συνέχιση της μείωσης ενοικίου κατά 40% στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού για όλο το καλοκαίρι. Μάλιστα λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας διεύρυνε τον κύκλο εφαρμογής του μέτρου, συμπεριλαμβάνοντας για τον Ιούνιο της επιχείρησεις λιανεμπορίου που άνοιξαν τον Μάϊο.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εσχάτως κυκλοφορούν πληροφορίες σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία ότι οι απόψεις του Α. Γεωργιάδη δεν εισακούονται το τελευταίο διάστημα από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.  

Διαβάστε επίσης