Διεθνή

«Πόρτα» και από Λαγκάρντ στο επενδυτικό συνέδριο της Σ. Αραβίας


Κυκεώνα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι, με το επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει η Σαουδική Αραβία να γίνεται πλαίσιο έκφρασης ανησυχιών σε παγκόσμιο επίπεδο

Μετά την ακύρωση συμμετοχής από διάφορους ομίλους, σειρά είχε και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ακύρωσε το ταξίδι της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επίσκεψη περιελάμβανε την παρακολούθηση του επενδυτικού συνεδρίου Future Investment Initiative, στη Σαουδική Αραβία, που είναι προγραμματισμένο για τις 23-25 Οκτωβρίου.

«Το προγραμματισμένο ταξίδι της Γενικής Διευθύντριας στη Μέση Ανατολή αναβάλλεται», σημείωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χωρίς να δώσει αιτία.

Οπως μεταδίδει το CNBC και αναμεταδίδει το euro2day.gr,  την προηγούμενη εβδομάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε σε δημοσιογράφους από το Μπαλί της Ινδονησίας, ότι αν και είναι «τρομοκρατημένη» από την εξαφάνιση και την υποψία δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, είχε σκοπό να παρακολουθήσει το συνέδριο στο Ριάντ.

Κορυφαία στελέχη από τον τομέα των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών εταιρειών έχουν επίσης ακυρώσει τη συμμετοχή τους. Μεταξύ αυτών, ο CEO της BlackRock, Larry Fink, ο CEΟ της JP Morgan & Chase, Jamie Dimon και ο Πρόεδρος της Ford Motor, Bill Ford.

Η επενδυτική διάσκεψη στο Ριάντ συνήθως προσελκύει στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και τους μεγαλύτερους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης του κόσμου. Από ό,τι φαίνεται, φέτος, γίνεται όχημα για την έκφραση ανησυχιών όσον αφορά την υπόθεση Κασόγκι.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΔΝΤ