Πολιτική

Πόρισμα ΝΔ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν φταίει ο Αδωνις, αλλά ο... Πολάκης


 «Πεντακάθαρο» βγάζουν   τον Αδωνι Γεωργιάδη οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, υποστηρίζοντας στο πόρισμα τους ότι δεν προέκυψε «κανένα απολύτως στοιχείο σύνδεσης και εμπλοκής του» στις σκανδαλώδεις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αντίθετα επιρρίπτουν ευθύνες στον υπουργός και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, για μεταγενέστερες ενέργειες και αποφάσεις τους, που δεν αφορούν τη διερευνώμενη χρονική περίοδο.

Για την απασχόληση 23 μισθοδοτούμενων από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο πολιτικό γραφείο του Αδωνι Γεωργιάδη επί υπουργίας του,  οι Νεοδημοκράτες βουλευτές λένε στο πόρισμα τους ότι η κατηγορία δεν ευσταθεί και ότι «κάποιοι εκ των 23 εργάστηκαν στο υπουργείο Υγείας» και όχι στο βουλευτικό του γραφείο.

Υποστηρίζουν επίσης ότι «δεν προέκυψαν σε κανένα σημείο της διαδικασίας στοιχεία που να καταδεικνύουν παρέμβαση υπουργού ή άλλου πολιτικού προσώπου προς επηρεασμό αποφάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο που εξετάστηκε».

Ευθύνες καταλογίζουν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, «για την απόφαση του να απεντάξει από το ΕΣΠΑ το έργο “Εκστρατείες και δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού για την πρόληψη των νοσημάτων”».
Επισημαίνεται ότι αυτό το πρόγραμμα θα απορροφούσε ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, για δημοσιότητα που είναι υποχρεωμένα εκ του νόμου να παρέχουν δωρεάν(!) τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη το πόρισμα της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες για την καταβολή 8 εκατ. ευρώ σε εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας-φύλαξης, χωρίς να υπάρχει σύμβαση με το ΚΕΛΠΝΟ.

Το πόρισμα των Νεοδημοκρατών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαπιστώσεις του πορίσματος που συνέταξαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Διαβάστε επίσης