Οικονομία

ΠΟΠΕΚ: Χαιρετίζει την παράταση στην επιδότηση πετρελαίου κίνησης


Την απόφαση παράτασης της χορήγησης επιδότησης πετρελαίου κίνησης «που έλαβαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφουγκραζόμενα το αντίστοιχο αίτημα  της Π.Ο.Π.Ε.Κ., το οποίο αποτυπώνεται  στην καθημερινή επαφή μας με την κοινωνία» χαιρετίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μόνο με γενναίες αποφάσεις και αποτελεσματικά μέτρα στήριξης, μπορεί να επέλθει  η ανακούφιση των συμπολιτών μας από τη δίνη της ενεργειακής ακρίβειας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β’ 1540) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης» παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022. Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης. Με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις