Οικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: Προτάσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ


Τις προτάσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κοινοποίησε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σήμερα, η διοίκηση της ΠΟΜΙΔΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επιστολή, για το καλό της Εθνικής Οικονομίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να αρχίσει με την, έστω σταδιακή, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του, ο οποίος πολλαπλασιάζει παράλογα το φορολογικό βάρος. Μια απλή ανάγνωση των σχετικών μελετών του ΙΟΒΕ θα σας το επιβεβαιώσει.

Παράλληλα, τονίζεται: "Μέχρις ότου να γίνει αυτό αντιληπτό από όλους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, για να είναι δίκαιη, πρέπει να ισχύσει σε ίσο ποσοστό για όλους τους φορολογούμενους, δηλαδή χωρίς αποκλεισμό των μεγαλύτερων θυμάτων του".

Η ΠΟΜΙΔΑ προσθέτει: "Η μείωση πρέπει να αρχίσει ΑΜΕΣΑ και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Προτείνουμε την αυτονόητη και πιο πρακτική προσέγγιση, χωρίς πονηρούς «αλγορίθμους» και «κόφτες», δηλαδή η μείωση να κατανεμηθεί σε 10% για το 2019 (με τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα) και στο υπόλοιπο 20% για το 2020, για όλους".

"Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αναιρεθεί από αυξήσεις αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε άνοδο του φορολογικού βάρους των ιδιοκτητών και θα καταστήσουν δώρο άδωρο τον περιορισμό του ΕΝΦΙΑ", καταλήγει.