Τουρισμός

Πόλος έλξης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων το λιμάνι του Βόλου - Δείτε το πρόγραμμα


Συνεχίζονται οι αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, αποβιβάζοντας εκατοντάδες ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Το πρωί της Πρωτομαγιάς κατέπλευσε στον Βόλο το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris» υπό σημαία Παναμά, με 1.252 επιβάτες και 551 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από την Μύκονο. Οι περισσότεροι εκ των τουριστών ήταν Αμερικανοί, Ισραηλινοί και Γάλλοι ταξιδιώτες που κατευθύνθηκαν στο κέντρο του Βόλου, στα φημισμένα χωριά του Πηλίου, αλλά και στα Μετέωρα με λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι. Επόμενος προορισμός του «Crown Iris» ήταν το λιμάνι του Πειραιά.

Την επομένη κατέπλευσε στον Βόλο το «Seven Seas Voyager», με σημαία από τις Μπαχάμες, προερχόμενο από την Καβάλα με 667 επιβάτες και 456 άτομα πλήρωμα.
Στο πλοίο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, επιβαίνουν κυρίως Αμερικανοί, Βρετανοί και Καναδοί τουρίστες.
Το κρουαζιερόπλοιο «Seven Seas Voyager» απέπλευσε το ίδιο απόγευμα στις 19:00, με προορισμό τη Μύκονο.

Οι αμέσως επόμενες προγραμματισμένες αφίξεις θα είναι το Aegean Odyssey στις 12 Μαϊου, προερχόμενο από τη Λήμνο και με επόμενο προορισμό τη Σκιάθο και στις 15 Μαϊου το Le Bougainville, προερχόμενο από τη Μόλυβο και με επόμενο προορισμό την Ύδρα.

Το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο συνεχίζεται τον Ιούλιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου ως εξής:

κρουαζιερόπλοια Βόλος
κρουαζιερόπλοια Βόλος
Πηγή: www.port-volos.gr
Διαβάστε επίσης