Επιχειρήσεις

Πολλαπλασίασε τα κέρδη της η Aloumil, με μεγάλη αύξηση πωλήσεων


Σε τροχιά επιταχυνόμενης ανάπτυξης και αυξανόμενης κερδοφορίας βρίσκεται ο όμιλος Aloumil-Μυλωνάς, μετά την αναδιάρθρωση των δανειακών του υποχρεώσεων και την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, η εισηγμένη μητρική εταιρεία και οι θυγατρικές της επέτυχαν  μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατά το πρώτο εφετινό εξάμηνο, πολλαπλασιάζοντας τα καθαρά κέρδη τους.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 26,6%) και διαμορφώθηκε σε 140,5 εκατ. ευρώ (έναντι €111,0 εκατ. στο α΄ περυσινό εξάμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασιάστηκαν (+119,4%) και διαμορφώθηκαν σε 19,5 εκατ. ευρώ, από  €8,9 εκατ. πέρυσι.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων χεδόν τριπλασιάστηκαν (117,6%), υπερβαίνοντας τα 11 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 4 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα μεγέθη της εισηγμένης

Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης μητρικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 23,4% στο εξάμηνο και διαμορφώθηκε σε 90,4 εκατ. ευρώ, από 73,3 εκατ. στοπερυσινό α΄ εξάμηνο..

Τα καθαρά προ φόρων κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 255,4%(!) και διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ, από €1,5 εκατ. στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

 Σε ανακοίνωση της η εισηγμένη εταιρεία επισημαίνει ότι η εντυπωσιακή βελτίωση των αποτελεσμάτων, η ισχυρή οικονομική της θέση και η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών, δημιουργούν συνθήκες ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν μελλοντικά ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης