Τουρισμός

«Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου»


«Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», είναι γεγονός.

Πρόκειται για ένα νέο «πολιτιστικό» προϊόν για την Ήπειρο στον τουριστικό χάρτη της περιοχής και απευθύνεται σε όσους αναζητούν εμπειρίες σε έναν προορισμό με πολλές επιλογές.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή» περιλαμβάνει μια κλειστή διαδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Αμβρακίας και των Γιτάνων, γύρω από τις σημαντικές αρχαίες πόλεις και περιοχές που άκμασαν και άφησαν τα σημάδια τους στον ηπειρωτικό χώρο.

Η διαδρομή συμπληρώνεται από εξαιρετικού κάλλους φύση, σπάνιους οικότοπους, όπως ο Αμβρακικός, η κοιλάδα του Αχέροντα, η Σαγιάδα, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου- Αώου, πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και τοπική γαστρονομία. 

Την «Πολιτιστική Διαδρομή» γνωρίζουν σήμερα 40 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και tour operators από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισραήλ και Σουηδία, καθώς και Έλληνες από εξειδικευμένα στον τομέα τουρισμού έντυπα και τουριστικά γραφεία.

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα