Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Οι Ευρωπαίοι μένουν άναυδοι με τα αρνητικά επιτεύγματα της κυβέρνησης»


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, το αυξημένο κόστος ζωής και –όπως υποστηρίζει– τις αρνητικές επιδόσεις της χώρας σε κρίσιμους δείκτες της καθημερινότητας.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι Ευρωπαίοι όντως μένουν άναυδοι με τα αρνητικά επιτεύγματα της κυβέρνησης και αναρωτιούνται: Πώς τα καταφέρατε και κάνατε τους Έλληνες πολίτες ουραγούς στην αγοραστική δύναμη;Πώς τα καταφέρατε και η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και τα ενοίκια σπάνε το ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ μετά το άλλο;»

Συνεχίζοντας την κριτική του, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό –όπως αναφέρει– να μην αναζητά δικαιολογίες στις «χρόνιες παθογένειες» και στα «βαρίδια» του παρελθόντος.«Γι’ αυτό ας μην αναζητά σωσίβια στην αποτυχία του επικαλούμενος “χρόνιες παθογένειες” και “βαρίδια”. Βαρίδι για την πρόοδο της χώρας και τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας με κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση του.»

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη απαντά και στις πρόσφατες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη περί πολιτικής μετατόπισης του ΠΑΣΟΚ.«Εσχάτως ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει ένα αφήγημα: ότι “το ΠΑΣΟΚ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ”.Τα έχετε μπερδέψει, κ. Πρωθυπουργέ.»

«Αποδειχτήκατε άριστος ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου σας στη χειραγώγηση των θεσμών, στις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, στις συνταγματικές ακροβασίες, στο χάιδεμα των funds και στην αδυναμία να εγγυηθείτε στους πολίτες μια ασφαλή καθημερινή ζωή με αξιοπρέπεια.Γι’ αυτό και αποζητάτε το σκιάχτρο του. Φιλί της ζωής, ομως, δεν υπάρχει στην περίπτωση σας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις