Πολιτική

ΚΚΕ: Αίτημα για δημόσιο δίκτυο προστασίας των γυναικών μετά τις νέες γυναικοκτονίες


Παρέμβαση με αφορμή τα περιστατικά σε Νέα Σμύρνη και Ροδόπη – Κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Δύο ακόμη γυναίκες δολοφονήθηκαν σε Νέα Σμύρνη και Ροδόπη, προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα τονίζει ότι τα περιστατικά αυτά προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών, που αποτελούν την πιο βάρβαρη έκφραση της βίας και της γυναικείας ανισοτιμίας.

Παράλληλα, το ΚΚΕ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που εφαρμόζει, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητά τους.

Πόσες γυναίκες πρέπει ακόμα να δολοφονηθούν για να σταματήσει η κυβέρνηση να παρουσιάζει ως "ολοκληρωμένη προστασία" τα panic buttons και τις διαδικτυακές καμπάνιες;

Η πρόταση για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δίκτυο

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι καμία ηλεκτρονική εφαρμογή δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δίκτυο πρόληψης και προστασίας.

Το δίκτυο αυτό, σύμφωνα με το ΚΚΕ, πρέπει να διαθέτει επαρκείς δομές και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, παρέχοντας:

  • Νομική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.

  • Ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

  • Πρόσβαση σε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι η διαμόρφωση των αναγκαίων οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων για τον απεγκλωβισμό κάθε γυναίκας από βίαιες και κακοποιητικές σχέσεις.

«Καμία μόνη απέναντι στην κακοποίηση»

Το κόμμα σημειώνει ότι η πρόληψη πρέπει να προηγείται της εμφάνισης άμεσου κινδύνου για τη ζωή μιας γυναίκας.

Η προστασία μιας γυναίκας δεν μπορεί να αρχίζει όταν ήδη κινδυνεύει η ζωή της και πολλές φορές ούτε καν τότε.

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα για ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συλλογικής πάλης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, με στόχο την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα