Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ-ΕΛ.ΑΣ, περνά τρίτο το ΠΑΣΟΚ, πέφτει η Καρυστιανού


Το μοναδικό κοινό εύρημα όλων των δημοσκοπήσεων είναι η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ. Η οποία δεν αμφισβητείται, αλλά σταδιακά ροκανίζεται:

 Στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του flash.gr, το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 24%, αλλά η διαφορά του από την ΕΛ.Α.Σ του Αλέξη Τσίπρα πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο, καθώς το νεοπαγές κόμμα συγκεντρώνει 14,7%.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δημιουργούν την εντύπωση κινητικότητας στο εκλογικό σώμα, όπου πολλοί ψηφοφόροι δεν δηλώνουν αναποφάσιστοι, αλλάζουν ομως κομματική προτίμηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 Στο γκάλοπ της Alco το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται  πάλι στην τρίτη θέση, ενώ το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού φαινεται να χάνει έδαφος.

Παράλληλα, ένα ενδεχόμενο κόμμα του οποίου θα ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται ως «απειλή» για τη ΝΔ: Βρίσκει μεν ψηφοφόρους στις δεξαμενές της κ. Καρυστιανού και του κ. Βελόπουλου, αλλά μπορεί να αντλήσει σημαντικό ποσοστό και από τους αναποφάσιστους που προέρχονται κυρίως από τη ΝΔ. Το 25% αυτών δηλώνει ότι είναι «αρκετά πιθανό» να ψηφίσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ είναι στο 24%, η ΕΛΑΣ στο 14,7%, το ΠΑΣΟΚ 10,4%, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία 7,8%, η Ελληνική Λύση 6,7%, το ΚΚΕ, 6,4% και η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%. Αυτά τα 7 κόμματα φαίνεται ότι κερδίζουν θέση στην επόμενη Βουλή.

Ποσοστά κάτω από το όριο του 3% συγκεντρώνουν: Το ΜέΡΑ25 2,3%, η Φωνή Λογικής 2,3%, η Νίκη 1,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 1,3%, οι Δημοκράτες-ΠΚ 1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 15,7%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις