Πολιτική

Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ βλέπει ο Δ. Αβραμόπουλος


«Πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετεί το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Επίτροπος Μετανάστευσης της Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, απηχεί απόψεις των βουλευτών του, χωρίς τεκμηρίωση και σαφώς υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Η κυβέρνηση Καραμανλή και το υπουργείο Υγείας προστάτευσε, ως είχε χρέος, την Δημόσια Υγεία και το δημόσιο συμφέρον.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και τα έχουν αντιληφθεί οι πολίτες», αναφέρει το γραφείο Τύπου του κ. Αβραμόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πόρισμα αναφέρει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Υγείας και της τότε διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με τις θερμικές κάμερες, οι οποίες αγοράστηκαν έξαρσης επιδημίας γρίπης που αποδείχτηκε ελάχιστα σοβαρή και κόστισαν 7,7 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω σύστημα λειτούργησε μόνο για τέσσερις μήνες με την πλειοψηφία της Εξεταστικής να κάνει λόγο για «μνημείο κακοδιαχείρισης». Σημειώνεται πως οι θερμικές κάμερες αγοράστηκαν χωρίς σύμβαση, η τιμή τους, 5,2 εκατ. ευρώ, ήταν «αδικαιολόγητα υψηλή», όπως αναφέρεται, ενώ το κόστος συντήρησή της για τους μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας τους, ήτοι 2,5 εκατ. ευρώ, ήταν ανεξέλεγκτο, σύμφωνα με το πόρισμα.