Ελλάδα

Πολικό ψύχος και χιόνια ακόμη και στην Αττική φέρνει η Μήδεια


Επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα αναμένεται να σημειωθεί από το Σάββατο, με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας, που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι το πολικό ψύχος και τα χιόνια. Η ραγδαία μεταβολή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας στο τέλος της εβδομάδας θα προκαλέσει πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις και νησιά.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονταν στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη χθες, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 13/2, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Πριν όμως την κακοκαιρία «Μήδεια», σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις