Ελλάδα

Ποιός θα πάρει την περιουσία του Γιώργου Τράγκα;


Συνεχίζεται το σίριαλ με την περιουσία του εκλιπόντος δημοσιογράφου-εκδότη Γιώργου Τράγκα, η οποία δεσμεύτηκε από την Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος, αλλά παραμένει αβέβαιο πού θα καταλήξει.

Νομικοί και γνώστες του θέματος εκτιμούν ότι - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος θα περιέλθουν τελικά στο Δημόσιο, μετά τον καταλογισμό φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων καθώς δεν θα μπορεί να αποδειχθεί η (νόμιμη) προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκαν.

Προκειμένου να αποφύγει εμπλοκές και περαιτέρω έρευνες σ' αυτή τη διαδικασία ελέγχου προέλευσης των χρημάτων, ο νεότερος από τους δύο γιούς του Γ. Τράγκα, ο Φρέντυ έχει δηλώσει ότι αποποιείται την κληρονομιά.

Ομως ο μεγαλύτερος γιός, ο Γιάννης Τράγκας, γνωστοποίησε μέσω του δικηγόρου του ότι θα την αποδεχθεί, διότι δεν έχει καμία εμπλοκή στον τρόπο απόκτησης της πατρικής περιουσίας. Ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός δήλωσε:

«Δεν υπάρχει βούληση από πλευράς του εντολέως μου να αποποιηθεί την κληρονομιά. Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται στο όποιο ποινικό σκέλος της υποθέσεως, στον βαθμό που υπάρχει - αν υπάρχει. Δηλαδή δεν ενέχεται σε οποιαδήποτε παρανομία».

Επισήμανε επίσης ότι ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο και δεν φαίνεται να είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν συνεχώς υπό φορολογικό έλεγχο», είπε. «Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα. Για όλα έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ».

"Μόλις" 25 εκατομμύρια ή πάνω από 100;

Η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου Μαρία Καρρά κρατά στάση αναμονής. Η δικηγόρος της Γεωργία Κούβελα χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα αναφέρονται περί «αμύθητης περιουσίας» και υποστήριξε ότι «αυτοί που τα αναπαράγουν εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα περιουσιακά στοιχεία που κατέλιπε ο Γ. Τράγκας (ακίνητα, πλάκες χρυσού, μετρητά κλπ) αποτιμώνται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Οι δικηγόροι των κληρονόμων του τα υπολογίζουν σε μόλις 25 εκατομμύρια

Μεταξύ αυτής της περιουσίας βρίσκονται πέντε ακίνητα στις ΗΠΑ: Κατοικία στο Μαϊάμι, διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον,  μονοκατοικία στο Μπέβερλι Χιλς (Χόλυγουντ) διαμέρισμα στους Veer Towers στο Λας Βέγκας και διαμέρισμα στο Olympic Tower, στην 5η Λεωφόρο - μιά από τις πιό ακριβές περιοχές της Νέας Υόρκης.

Στο Olympic Tower έχουν ιδιοκτησίες και διαμένουν πολλοί διάσημοι - μεταξύ αυτών η οικογένεια Gucci. Το διαμέρισμα του Γιώργου Τράγκα βρίσκεται στον 28ο όροφο, όπου οι τιμές είναι περίπου 25.000 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο. Ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων αξίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα