ΕΥΖην

"Ποιος είσαι; Τι είναι αυτό που επιθυμείς περισσότερο στη ζωή σου;" Ανοιχτή πρόσκληση για το πρότζεκτ "Fonès"


"Ποιος είσαι;" "Τι είναι αυτό που επιθυμείς περισσότερο στη ζωή σου;"

Στα δύο αυτά φαινομενικά απλά ερωτήματα (τα οποία απηύθυνε εκτός κάδρου ο Κριστόφ Κισλόφσκι, απέναντι στους πρωταγωνιστές του ιστορικού ντοκιμαντέρ του, "Talking Heads", το 1980), καλείστε να απαντήσετε με ένα σύντομο αυτοσχέδιο βίντεο (μέγιστης διάρκειας 60"), εάν θέλετε να συμμετάσχετε στο πρότζεκτ "Fonès".

Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, όπου καθημερινοί άνθρωποι καλούνται να απαντήσουν αυθόρμητα στα δύο αυτά ερωτήματα.

Με αφετηρία την Ελλάδα και την Ιταλία, οι «Fonès» απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε χώρας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και ιδιότητας.

Πρόκειται για ένα πειραματικό έργο ελεύθερης έκφρασης, που ξεκίνησε ως ιδέα την περίοδο του lockdown τον Μάιο, και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2020.

Με απλά εργαλεία και DIY φιλοσοφία, μια ομάδα νέων επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού - Dafni Crema, Άλκηστη Κάρλου και Μαργαρίτα Πρίφτη - επιχειρεί να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε σήμερα τον κόσμο, αλλά και τη θέση μας μέσα σε αυτόν.

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: αν οι φωνές ενωθούν, ίσως αποτελέσουν μια σημαντική παρακαταθήκη άυλης κληρονομιάς του συλλογικού πορτρέτου της κοινωνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βίντεό τους στο Instagram (post ή story) κάνοντας tag το @the.project.fones και #theprojectfones και στο email στο (theprojectfones@gmail.com).

Και όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «με τη συμμετοχή σου συναινείς στην ελεύθερη αναπαραγωγή των βίντεο για τους δημιουργικούς σκοπούς του πρότζεκτ».
 
Το πρότζεκτ «Fonès» υποστηρίζεται από το CoMuseum - μια συνεργασία μεταξύ του Μουσείου Μπενάκη, του British Council και της Αμερικανικής Πρεσβείας (www.thecomuseum.org).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα