Τουρισμός

Ποιοί διεκδικούν τα 72 ξενοδοχεία της Intrum


Αφετηρία αλλαγών στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας και καταλύτη διαμόρφωσης νέων επιχειρηματικών σχημάτων θα αποτελέσει η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των 72 5άστερων και 4άστερων ξενοδοχείων, που έχουν περιέλθει στην Intrum Hellas μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Ο πλειοδότης-αγοραστής αυτού του τεράστιου χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα σε 6 νησιά (Μύκονο, Κρήτη, Κω, Νάξο κλπ) και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας (μεταξύ άλλων στη Χαλκιδική), θα καταστεί αυτομάτως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας συνολική δυναμικότητα 4.000 κλινών.

 Θα είναι το μεγαλύτερο deal στον τομέα τουριστικών υπηρεσιών, καθώς η τρέχουσα αγοραία αξία των 72 πωλούμενων ξενοδοχείων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Ο αγοραστής πιθανότατα θα πουλήσει στη συνέχεια μεμονωμένες μονάδες ή κάποιο "κομμάτι" του χαρτοφυλακίου και θα συνάψει συμφωνίες με εταιρείες του κλάδου για τη διαχείριση των υπολοίπων.

Ως φαβορί  στον διαγωνισμό εμφανίζεται η κοινοπραξία με επικεφαλής τον ισραηλινό ξενοδοχειακό όμιλο Brown, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο όμιλος του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και το fund SMER του Νίκου Καραμούζη.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν επίσης το fund Apollo, η  Bain και η Deutsche Bank μέσω θυγατρικής.

Οι δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Παρασκευή. Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι πτώτες πληροφορίες ως τα προσφερόμενα τμήμα και τον επικρατέστερο υποψήφιο αγοραστή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα