Κοινωνική Ευθύνη

Ποιές είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον


7 αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις και 4 θυγατρικές πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στη λίστα  των 100 ευρωπαϊκών που έχουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Είναι οι Epsilon Net (πληροφορική), Μασούτης (σουπερμάρκετ), Kaizen Gaming, Καυκάς, Dialectica, Convert Group και Pylones Hellas. Οι θυγατρικές πολυεθνικών είναι οι DHL Express, Abbvie Φαρμακευτική, Novo Nordisk Ελλάς και S.C Johnson Hellas,

Η λίστα καταρτίστηκε από την Great Place to Work σε συνεργασία με το The Economist Group.

Για να δημιουργήσει τη λίστα Best Workplaces in Europe 2021, η Great Place to Work, global authority στην αξιολόγηση και μελέτη της εργασιακής κουλτούρας, διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους και ανέλυσε πρακτικές και πολιτικές αναφορικά με ζητήματα εργασιακού περιβάλλοντος σε 36 χώρες και σε περισσότερες από 3.000 εταιρείες στην Ευρώπη.

Την πρώτη θέση στις πολυεθνικές εταιρείες της Ευρώπης για το 2021 κατέκτησε η DHL Express. Στις μεγάλες επιχειρήσεις εθνικής εμβέλειας με περισσότερους από 500 εργαζόμενους κορυφαία ανεδείχθη η τουρκική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Kuveyt Turk. Στις μεσαίου μεγέθους (50 -499 εργαζόμενοι) η ολλανδική AFAS Software και στις μικρού μεγέθους (10 -49 εργαζόμενοι) η επίσης ολλανδική Viisi Ypotheken.

Για να ανακηρυχθούν ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να διακριθούν και να καταταχθούν υψηλότερα στις εθνικές λίστες Best Workplaces. Αυτή η αναγνώριση βασίζεται σε εμπιστευτικά δεδομένα ερευνών που αξιολογούν τις εμπειρίες των εργαζομένων σχετικά με την εμπιστοσύνη, την καινοτομία, τις αξίες της εταιρείας και την ηγεσία.

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα Best Workplaces in Europe 2021 σημείωσαν, κατά μέσο όρο 8% καλύτερα αποτελέσματα από το μ.ο. στις εθνικές λίστες Best Workplaces.

Ένας σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των Best Workplaces in Europe 2021 και των εταιρειών που δεν διακρίθηκαν, είναι το πόσο πρόθυμοι δηλώνουν οι εργαζόμενοί τους να κάνουν παραπάνω προσπάθεια για να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Το 82% των εργαζομένων στις εταιρείες της λίστας Best Workplaces in Europe 2021 δήλωσαν πρόθυμοι, ενώ μόνο το 67% των εργαζομένων σε εταιρείες που δεν διακρίθηκαν δήλωσαν το ίδιο.

Επίσης, σε σύγκριση με τις εταιρείες που δεν διακρίθηκαν, περίπου 12% περισσότεροι εργαζόμενοι των εταιρειών Best Workplaces in Europe 2021 δήλωσαν ότι:

  •     Η εταιρεία τους είναι ένα ψυχολογικά και συναισθηματικά υγιές μέρος εργασίας.
  •     Μπορούν να κάνουν στη διοίκηση οποιαδήποτε εύλογη ερώτηση και να πάρουν μια άμεση απάντηση.
  •     Η διοίκηση έχει σαφή άποψη για τους στόχους της επιχείρησης και πώς θα τους επιτύχει και πώς να φτάσει εκεί.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις