Επικαιρότητα

Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα


Ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας οπωροκηπευτικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων.

Τα φυτοφάρμακα βοηθούν τα οπωροκηπευτικών να αναπτυχθούν σαφώς πιο γρήγορα, άλλα αν δεν πλυθούν σωστά πριν την κατανάλωση τους, τότε μπορεί δημιουργήσουν προβλήματα στην  ανθρώπινη υγεία. Εξαίρεση βέβαια αποτελούν τα βιολογικά προϊόντα.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι τα ακόλουθα:

- Μήλα

- Ροδάκινα

- Νεκταρίνια

- Φράουλες

- Σταφύλια

- Σέλερι

- Σπανάκι

- Κόκκινες πιπεριές

- Αγγούρια

- Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα λιγότερα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με την μελέτη του "Environmental Working Group", είναι τα παρακάτω:

- Αβοκάντο

- Καλαμπόκι

- Ανανάς

- Λάχανο

- Αρακάς κατεψυγμένος

- Κρεμμύδια

- Σπαράγγια

- Μάνγκο

- Παπάγια

- Ακτινίδια

- Μελιτζάνες

- Γκρέιπφρουτ

- Πεπόνι

- Κουνουπίδι

- Γλυκοπατάτες