Ελλάδα

Πογκρόμ στον Σκάι, 12 απολύσεις και απεργία


Την ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος καταστρώνει σχέδια για τη δημιουργία νέου ειδησεογραφικού καναλιού στα πρότυπα του CNN, συνεχίζει την αποψίλωση του Σκάι με μπαράζ απολύσεων.

Την πόρτα της εξόδου είδαν σήμερα δώδεκα δημοσιογράφοι του σταθμού, στους οποίους κοινοποιήθηκαν απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και νέο κύμα απολύσεων, ενώ παράλληλα θα γίνουν κάποιες προσλήψεις προς κάλυψη κενών θέσεων.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας στις 7 με 10 το βράδυ και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.

Οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν σήμερα είναι οι

Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Ζωή Κατζαγιαννάκη, Βασίλης Τάνης, Μαρία Καραγιώργου, Κλειώ Νικολάου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Ιουλία Βελισσαράτου, Σταύρος Σαμουηλίδης, Σταύρος Οικονομόπουλος, Μαρία Φαρμακιώτη και Σοφία Τσίπα.

Το πογκρόμ έρχεται σε συνέχεια αλλαγών στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του σταθμού. Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες μέρες απομακρύνθηκε ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Νίκος Φιλιππίδης. Τον διαδέχθηκε ο Βασίλης Παπαδρόσος, που ήταν μέχρι προχθές Διευθυντής Ειδήσεων του Alpha.

Διαβάστε επίσης