Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ-κορονοϊός: Απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Κιλκίς


Το νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορονοϊού σε απαράδεκτες συνθήκες, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι η μονάδα δεν διαθέτει ΜΕΘ, με αποτέλεσμα διασωληνωμένα περιστατικά να μένουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι ύποπτα κρούσματα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός  άλλον αρνητικό ασθενή, και πως «τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό κέντρο ή τη Θεσσαλονίκη», προσθέτοντας ότι υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορονοϊού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στο Κιλκίς νοσούν τουλάχιστον 60 υγειονομικοί από κορονοϊό, ενώ από τους 5 αναισθησιολόγους οι δύο είναι θετικοί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπηρετούν στο νοσοκομείο μόνο δύο πνευμονολόγοι, δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος ούτε νευρολόγος, ενώ οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες.

«Χθες υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά  στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν ακόμη δυο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο Κιλκίς με σημερινή του ανακοίνωση (30/11/20) διαψεύδει εκ νέου τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.

Διαβάστε επίσης