Χρηστικά

Πληρώνονται από σήμερα οι συντάξεις


Και παροχές του Υπ. Εργασίας και του ΟΑΕΔ

Καταβάλλονται από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδα οι συντάξεις Ιουνίου στους δικαιούχους, όπως συνηθίζεται σύμφωνα με τα μέτρα για την πανδημία. Όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ θα γίνει ταυτόχρονη καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων στις εξής ημερομηνίες:

  • Στις 25 Μαΐου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Μαΐου 2021, Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Μαΐου 2021, Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Μαΐου 2021, Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Στις 31 Μαΐου 2021 ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Επισημαίνεται ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

άλλες παροχές

Ακόμη από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν οι καταβολές, για 16.709 δικαιούχους για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού  από μονομερείς δηλώσεις για τον μήνα Μάρτιο σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, για 16.707  δικαιούχους που είναι ενταγμένοι στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ,  για την καταβολή του Απριλίου, σε 16.708 δικαιούχους που είναι ενταγμένοι στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το Δώρο Πάσχα και σε 2.600 δικαιούχους για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Ακόμη την Πέμπτη 27 Μαΐου  θα καταβληθεί επίσης ποσό 9,7 εκατ. ευρώ για τακτικές πληρωμές προκαταβολών σύνταξης σε 27.250 δικαιούχους (σημ: Πρόκειται για εκείνους που έλαβαν στα τέλη Απριλίου αναδρομικά την προκαταβολή σύνταξης των 384 ή 360 ευρώ και θα την λαμβάνουν κάθε μήνα μέχρι την απόδοση προσωρινής ή οριστικής σύνταξης).

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καταβληθεί το εφάπαξ σε 620 δικαιούχους και σε 15 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ θα καταβληθούν επιδόματα ανεργίας, άδεια μητρότητας, επιδόματα για τα επιδοτούμενα προγραμμάτα απασχόλησης

και για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα