ΕΥΖην

"Playing with Sharks", ντοκιμαντέρ για το πάθος χωρίς όρια της Βάλερι Τέιλορ για τους καρχαρίες


Η Βάλερι Τέιλορ, καταδύτρια από την Αυστραλία, γνωστή για τα κινηματογραφικά της έργα κάτω από το νερό, η ζωή και το ταξίδι της βρίσκονται στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ «Playing with Sharks» που θα προβληθεί από το Disney +.

Σε trailer της ταινίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξερευνάται η αγάπη της Βάλερι Τέιλορ για τους καρχαρίες και το πώς έχει περάσει όλη της τη ζωή μελετώντας τον κόσμο τους.

Το ντοκιμαντέρ, από τη βραβευμένη με Emmy σκηνοθέτη Σάλι Άιτκεν, θα παρακολουθεί την πορεία της Τέιλορ, η οποία από πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης με ψαροντούφεκο έγινε παθιασμένη προστάτιδα των καρχαριών.

Στο ντοκιμαντέρ θα αξιοποιηθούν νέα και αρχειακά πλάνα.

Η Βάλερι Τέιλορ, 85 ετών, η οποία είναι επίσης φωτογράφος, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ακτιβίστρια για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, καταδύεται για άλλη μια φορά στην ταινία για να κολυμπήσει με καρχαρίες.

«Πιθανότατα θα κάνω καταδύσεις όταν θα είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο» λέει στο τρέιλερ.

Η Τέιλορ, η οποία πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν περισσότερα θαλάσσια πάρκα, αναφέρει ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ φόβο όταν ήταν κοντά σε καρχαρία.

«Δεν έχω αυτό το είδος φόβου, αν το είχα πιθανώς δεν θα έκανα κάποια πράγματα που έχω κάνει» διευκρινίζει.

Η Βάλερι Τέιλορ, η οποία ζει σε προάστιο του Σϊδνεϊ λέει ότι μόλις άρχισαν να γίνονται οι πρώτες ενέργειες με στόχο την ευαισθητοποίηση στην Κίνα για το πόσο η ζήτηση για σούπα καρχαρία μειώνει τον πληθυσμό του είδους με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Το διαπίστωσε, όταν καταδύθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα πριν από την πανδημία της Covid-19 πέρυσι και γνωρίζει ότι και σε άλλες περιοχές οι καρχαρίες απειλούνται.

Η ταινία παραγωγής της Μπετίνα Ντάλτον περιγράφεται ως η ιστορία της ξεχωριστής ζωής της Βάλερι Τέιλορ της οποίας το πάθος για τους καρχαρίες δεν γνωρίζει όρια - ακόμα και όταν δεν πρέπει να υπάρχει.

Η γεννημένη στην Αυστραλία, Βάλερι Τέιλορ είναι ένας ζωντανός θρύλος και είδωλο στον υποβρύχιο κόσμο. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία του πιο τρομακτικού πλάσματος του ωκεανού και ο αγώνας της για την επίτευξη του στόχου που είναι να αλλάξει η ανθρώπινη αντίληψη για τους καρχαρίες, έχει αναμορφώσει την επιστημονική γνώση και την κατανόηση αυτών των υπέροχων κορυφαίων θηρευτών για πάντα, τονίζεται στη σύνοψη του ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης