Οικονομία

Πιτσιλής για διασύνδεση POS με ταμειακές: Όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει


 «Όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει», ηταν το μήνυμα που έστειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο δεύτερο East Macedonia Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Events.

Αναφερόμενος στο θέμα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές τόνισε πως πρόκειται μεν για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο, αλλά η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι πράττουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ αναφερόμενος στο έργο που επιτελείται σημείωσε ότι η Αρχή επενδύει στον αυτόματο μηχανισμό ελέγχου και σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αυτό εν μέρει φαίνεται από την πορεία των δημοσίων εσόδων, που έχουν παρουσιάσει μία μεσοσταθμική αύξηση 10% τα τελευταία χρόνια. Επίσης ανέφερε ότι οι τοπικοί φορείς, απαντώντας σε φαινόμενα παρεμπόδισης των ελέγχων, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων.

Σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι το νέο πλαίσιο είναι εξαιρετικά αυστηρό και κλείνει όλα τα παράθυρα να λειτουργεί ξανά μια επιχείρηση με πολλαπλές παραβάσεις στον ίδιο χώρο μέσω αχυρανθρώπων. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι στον ίδιο χώρο μπαίνει λουκέτο για δύο χρόνια.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη από ΤΟ ΒΗΜΑ,  για τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν ή στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Απριλίου με την πληρωμή της πρώτης δόσης να είναι προγραμματισμένη για το τέλος Απριλίου και από φέτος να προστίθεται μία ακόμη δόση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΑΑΔΕ POS