Τράπεζες

Πιο κοντά στην Attica Bank η Thrivest - Αρχικό deal με ΤΧΣ-ΤΜΕΔΕ για τον οδικό χάρτη της ΑΜΚ


Σε κατ’ αρχήν deal ήρθε η Thrivest Holdings συμφερόντων των Μπακου- Καυμενακη- Έξαρχου με τους υπόλοιπους μετόχους της Attica Bank για τη συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 473,3 εκατ. ευρώ με ποσό, που σύμφωνα με διαρροές θα ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαρτίου υπό τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα με τη συμμετοχή του Σπύρου Παντελιά Γενικός Διευθυντης ΤτΕ, της CEO της Attica Eλένης Βρεττου, του CEO του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη, του προέδρου του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνου Μακέδου και του Αλέξανδρου Εξάρχου εκ μέρους της Thrivest, συμφωνήθηκε η υπογραφή οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα μέσα από την ένωση της Αttica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, στην οποία μεγαλομέτοχος είναι η Thrivest.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι από 30 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου θα διαρκέσει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ενώ στις 28 Απριλίου θα ξεκινήσει η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις