Διεθνή

Πιο ανοικτές στους πρόσφυγες θέλει τις ΗΠΑ ο Ben Stiller


Πιο ανοικτές και φιλόξενες προς τους πρόσφυγες θέλει τις ΗΠΑ ο Ben Stiller, ως πρεσβευτής καλής θέλησης του ΟΗΕ. "Πρόκειται για την προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους και νομίζω ότι αυτό είναι ένα αμερικανικό γνώρισμα επίσης. Πιστεύω ότι είναι ένα μέρος αυτού που σημαίνει να είσαι Αμερικανός", είπε ο δημοφιλής ηθοποιός σε τηλεφωνική συνέντευξη που κανονίστηκε από τον ΟΗΕ.

Όπως είπε ο Stiller, η βοήθεια και η αλληλεγγύη είναι μερικά από τα γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν έναν Αμερικανό πολίτη.

Ο ηθοποιός ορίστηκε πρεσβευτής καλής θέλησης του ΟΗΕ εν μέσω των επικρίσεων για τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική στις ΗΠΑ. Η ανένδοτη στάση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την παράτυπη μετανάστευση, στην οποία περιλαμβάνεται το αίτημά του για χρηματοδότηση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ήταν στο επίκεντρο πρόσφατης πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα.

Ο 53χρονος ηθοποιός, διάσημος για τους ρόλους σε κωμωδίες όπως "There's Something About Mary" ("Κάτι τρέχει με τη Μαίρη"), "Meet the Parents" ("Γαμπρός της Συμφοράς") και "Night in the Museum" ("Μια νύχτα στο Μουσείο"), δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι γενικά θέλουν να βοηθούν αλλά η ρητορική του φόβου και του μίσους στέκεται εμπόδιο σε αυτό.

Πρόσφατα ο Ben Stiller επισκέφθηκε πρόσφυγες στον Λίβανο στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ και πέρυσι τη Γουατεμάλα για να προσελκύσει την προσοχή στην προσφυγική κρίση στην Κεντρική Αμερική.

"Πιστεύω ότι αν οποιοσδήποτε έχει την εμπειρία που έχω και μπορεί να πηγαίνει και να επισκέπτεται αυτούς τους ανθρώπους, να βλέπει αυτές τις καταστάσεις και έχει την ευκαιρία να τους συναντήσει, θα έχει το ίδιο συναίσθημα που έχω και εγώ", δήλωσε.

Διαβάστε επίσης