Χρηστικά

Πιο ακριβός ο καφές take away – Τι αλλάζει από το 2022


Η αγορά καφέ με την μορφή take away έχει γίνει μια από τις αγαπημένες συνήθειες-καθημερινή ρουτίνα για την πλειοψηφία των πολιτών. Η  συνήθεια αυτή θα κοστίζει περισσότερο από την 1η Ιανουαρίου, εξαιτίας ενός συνδυασμού αυξήσεων στην τιμή του καφέ, στις πλαστικές συσκευασίες αλλά και στα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα-μεταφορικά) των μαγαζιών.

Με το νέο έτος επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος 4 λεπτών σε take away και delivery για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι το ποτήρι, το καπάκι του συν το ΦΠΑ θα κοστίζουν παραπάνω κατά δέκα λεπτά. Επίσης, εξαιτίας των ισχυρών ανοδικών τάσεων που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά καφές, θεωρείται βέβαιο ότι και στη χώρα μας, με τη νέα χρονιά, θα υπάρξει σημαντικά αύξηση, της τάξεως του 25%. 

Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν και τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα των μαγαζιών, εξαιτίας της ενεργειακής ακρίβειας και της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών, που θα αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις των προσφερόμενων προϊόντων, γίνεται αντιληπτό ότι ο καφές στη μορφή του take away, θα είναι πιο ακριβός από τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα