Διεθνή

Πηγές ΥΠΕΞ: Η Τουρκία πιέζεται, γίνεται απρόβλεπτη


Σκληρή απάντηση έδωσαν ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι στην προκλητική δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο από τη Σύνοδο των χωρών του Νότου .

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι «η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δείχνει και τη σημασία της δήλωσης των Med7, τόσο αναφορικά με τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ, όσο και εις ότι αφορά την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Η Τουρκία, απομονώνεται, πιέζεται με αποτέλεσμα να γίνεται απρόβλεπτη».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τους εταίρους και συμμάχους της στην περιοχή.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν εξάλλου πως η Med7 καταδίκασε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Οι επτά ηγέτες των χωρών του Νότου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάλεσαν την ΕΕ να εξετάσει κατάλληλα μέτρα σε βάρος της Άγκυρας, εάν δεν τερματιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.