Επικαιρότητα

«Πιέσεις» από Κίνα σε ΗΠΑ για λύση στη ΖΤΕ


 Η Κίνα αναμένει οι ΗΠΑ να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα το συντομότερο δυνατόν στο θέμα που αφορά την εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE και το επιλύσει με δίκαιο και λογικό τρόπο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ.

Οι δηλώσεις του Γκάο έγιναν στον απόηχο του σχολίου που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter την Κυριακή, ότι οι δύο πλευρές εργάζονται από κοινού προκειμένου η ZTE να επιστρέψει γρήγορα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και ότι έχουν δοθεί οδηγίες στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να εργαστεί στο θέμα αυτό.

«Θα υπερασπιστούμε σθεναρά τα συμφέροντά μας και δεν θα προχωρήσουμε σε καμία συμφωνία που θα είναι εις βάρος των βασικών συμφερόντων της Κίνας», δήλωσε ο Γκάο.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να διευρύνει τις εισαγωγές από χώρες σε όλο τον κόσμο, Όόπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περιλαμβανόμενων και των ΗΠΑ, και είναι θετική απέναντι σε εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και αμερικανικών, δήλωσε ο Γκάο.

Η Κίνα αναμένει οι ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, να άρουν τους αθέμιτους εμπορικούς περιορισμούς και να αντιμετωπίζουν με δίκαιο τρόπο τα κινεζικά προϊόντα και επενδύσεις, δήλωσε ο Γκάο.