Υγεία

ΠΦΣ: Περισσότερες οι ελλείψεις φαρμάκων


Στην αποκάλυψη πως «οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος», προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), τονίζοντας πως «και στο παρελθόν έχει κατ' επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος»..

Στην ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναφέρει ότι «τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων -και ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί- είναι πάρα πολύ περισσότερα, από 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών».

Παράλληλα, σημειώνει πως σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας, θα παρουσιάσει λίστα με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ο ΠΦΣ προσθέτει ότι θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος στις οποίες είναι υποχρεωμένοι, όπως αναφέρει, να συμβάλουν όλοι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση του φαρμάκου.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακό του», καταλήγει η ανακοίνωση.