Επιχειρήσεις

Pfizer: Συγχωνεύει τις δραστηριότητες γενόσημων Upjohn με την Mylan


Συγχωνεύει τις δραστηριότητες των θυγατρικών γενοσήμων της Mylan και Upjohn, η Pfizer, επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχε κυκλοφορήσει.

Η μετοχή της Mylan NV ενισχύεται κατά 24%στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία γενοσήμων φαρμάκων επιβεβαίωσε ότι συγχωνεύεται με τις δραστηριότητες γενοσήμων και εκτός πατέντας φαρμάκων της Pfizer, Upjohn.

Η Mylan ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της Pfizer υποχωρεί 0,8% προσυνεδριακά.

Η νέα συγχωνευμένη εταιρεία αναμένεται να εμφανίσει το 2020 έσοδα 19-20 δισ. δολαρίων και περιλαμβάνει συνέργειες περί το 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, η Upjohn θα διαχωριστεί από το ενεργητικό της Pfizer ή θα πωληθεί στους μετόχους της Pfizer και θα συγχωνευτεί με τη Μυλαν.

Η Upjohn θα εκδώσει χρέος 12 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας, με τα μεικτά έσοδα να διατηρούνται στην Pfizer. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mylan, Robert Coury, τόνισε πως η νέα εταιρεία, η οποία συνδυάζει τα assets της Mylan με τις δραστηριότητες Upjohn της Pfizer, "θα απελευθερώσει την πραγματική αξία της πλατφόρμας μας, ενώ δημιουργεί παράλληλα ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους για τα επόμενα χρόνια".

Διαβάστε επίσης