Ελλάδα

Πέθανε η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου


Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, πέθανε χθες σε ηλικία 74 ετών η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου, η πρώτη γυναίκα  που ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων στην ελληνική τηλεόραση.

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η Μένυα Παπαδοπούλου «ήταν μία δραστήρια και πετυχημένη δημοσιογράφος, που εργάστηκε για πολλά χρόνια με ζήλο και συνέπεια, αφήνοντας έντονο το δημοσιογραφικό της στίγμα».

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι η εκλιπούσα «υπηρέτησε επί σειρά ετών την ενημέρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με υψηλό επαγγελματισμό και ήθος. Διακρίθηκε ως δημοσιογράφος στον ενημερωτικό τομέα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, αλλά ξεχώρισε και ως στέλεχος της εταιρείας. Ηταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την ευθύνη του διπλωματικού ρεπορτάζ και τη θέση της διευθύντριας Ειδήσεων, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ΕΡΤ».

Η Μένυα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και τελείωσε το 16ο Γυμνάσιο Θηλέων στην Κυψέλη. Παρακολούθησε μαθήματα Δημοσιογραφίας στη Σχολή του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ινστιτούτου και αργότερα Δημοσίων Σχέσεων στο West London College. Ήταν πτυχιούχος-αριστούχος της London School of Dramatic Art..

Έζησε στο Λονδίνο το 1965-1974 εργαζόμενη σε μεγάλη Διαφημιστική Εταιρεία, καθώς και την περίοδο 2005-2010, ως Σύμβουλος Τύπου της εκεί ελληνικής πρεσβείας.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη δημοσιογραφία το 1975 από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ και συνέχισε στην τηλεόραση της τότε ΥΕΝΕΔ.

Από το 1978 έως το 1989 εργάστηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή», αρχικά στο εξωτερικό δελτίο και αργότερα ως αρθρογράφος διεθνών θεμάτων. .

Το Δεκέμβριο του 1993 ορίστηκε Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΤ-1, η  πρώτη  γυναίκα στην Ελληνική Τηλεόραση πού ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων. Παρέμεινε στη θέση έως τον Απρίλιο του 1996.

Την τριετία 1996-1999 εργάστηκε στο MEGA CHANNEL, ως Διευθύντρια Συντάξεως του πρωινού ενημερωτικού προγράμματος με παρουσιάστρια τη Λιάνα Κανέλλη.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου  στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο.