Πολιτική

Ο Τσίπρας πέταξε το γάντι στον Καμμένο - Τι απαντούν οι ΑΝ.ΕΛ


Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στον Πάνο Καμμένο στέλνοντας με σαφήνεια το μήνυμα «αν άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση θα μετρηθούμε στη Βουλή».

Προειδοποιητική βολή ή απεικόνιση της νέας πραγματικότητας στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ; Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός φρόντισε στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, να σκιαγραφήσει το πλαίσιο της επόμενης ημέρας, μετά το διαφαινόμενο διαζύγιο των δύο κυβερνητικών εταίρων, στην περίπτωση πάντα που ο Πάνος Καμμένος επιλέξει την οριστική ρήξη και την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπουργός Αμυνας δεν στραφεί στην επιλογή της ρήξης και κατέδειξε την επιθυμία του, το διαζύγιο-αν τελικώς επισφραγιστεί-να είναι ομαλό.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως φρόντισε να υπερτονίσει, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα βρεθούν αντιμέτωποι στη Βουλή, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται, κυρίως για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αδυνατώντας να ελέγξει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο κόμμα του και απειλούν να το διαλύσουν.

ΑΝ.ΕΛ -Κατσίκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Η πρώτη απάντηση των ΑΝ.ΕΛ και δη όσων συντάσσονται με τις επιλογές Καμμένου, στα χθεσινά μηνύματα που τους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ήρθε δια στόματος του βουλευτή Κώστα Κατσίκη. Ο τελευταίος επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν.

«Ο Πάνος Καμμένος το έχει πει, φεύγουμε. Αυτό τι σημαίνει; Παύουμε να είμαστε ο κυβερνητικός εταίρος, δεν υπάρχει πλειοψηφία, δεν δίνουμε εμπιστοσύνη» είπε ο κ. Κατσίκης μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ αιτιολόγησε την επιλογή του κόμματός του, λέγοντας πως «θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι όλοι οι βουλευτές και στελέχη του κόμματος, μερικοί εκ των οποίων έχουν και υπουργικούς θώκους, θα ακολουθήσουν τελικώς την γραμμή που όρισε ο Πάνος Καμμένος. «Αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου. Πιστεύω πως οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή».

 

Διαβάστε επίσης