ΕΥΖην

Περισσότερες παραστάσεις των Bolshoi μέσω του YouTube


Για την προβολή περισσότερων παραστάσεων μπαλέτου και όπερας του φημισμένου Θεάτρου Bolshoi μέσω του YouTube συμφώνησαν το ρωσικό κρατικό θέατρο και η Google.

Οι προβολές θα συνεχιστούν μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει το Θέατρο Bolshoi στο YouTube.

Από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τις παραστάσεις μπαλέτου «Σπάρτακος», «Δον Κιχώτης», «Ήρωας των καιρών μας», «Φωτεινό ρυάκι», «Κουρσάρος» και τις όπερες «Καταρίνα Ισμαΐλοβα» και «Σατκό», καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από την γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ.

«Το καθεστώς αυτοαπομόνωσης που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού θα παραταθεί στην χώρας μας έως τις 30 Απριλίου και το θέατρο Bolshoi αποφάσισε να παρατείνει την μετάδοση των παραστάσεων που έχει κινηματογραφήσει και διατηρεί στο «χρυσό αρχείο» μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει στο YouTube», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Θεάτρου Bolshoi Καταρίνα Νόβικοβα.

Η ίδια ανέφερε ότι κατά την πρώτη περίοδο των on-line προβολών μέσω του καναλιού You Tube, που διήρκεσε από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, οι πρώτες έξι μεταδόσεις παραστάσεων συγκέντρωσαν 6,5 εκατομμύρια θεάσεις από 134 χώρες.

Μόνο η «Ωραία κοιμωμένη» συγκέντρωσε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο 1,5 εκατομμύριο θεάσεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα