Επιχειρήσεις

Περικόπτει παραγωγή και θέσεις εργασίας η Continental


Η γερμανική εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτου Continental ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις δραστηριότητες τις στον τομέα κατασκευής κινητήρων, λόγω της μειούμενης ζήτησης παλαιών μοντέλων.

Οι αυστηροί κανόνες εκπομπής ρύπων που έχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε πολλές τρίτες χώρες έχουν αναγκάσει τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να περιορίσουν τη χρήση πολλών τύπων κινητήρων και διαφόρων εξαρτημάτων.

Η εξέλιξη αυτή έπληξε την Continental η οποία θα περιορίσει σταδιακά την παραγωγή, μειώνοντας παράλληλα το προσωπικό της. Υπολογίζεται οτι οι θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της γερμανικής εταιρείας θα μειωθούν 5.040 μέχρι το 2028.

Η Continental ανακοίνωσε ότι θα χαθούν περίπου 520 θέσεις εργασίας όταν το 2024 κλείσει το εργοστάσιο στο Roding της Γερμανίας, το οποίο κατασκευάζει υδραυλικά εξαρτήματα για κινητήρες βενζίνης και diesel.

Περίπου 850 θέσεις εργασίας απειλούνται στο Limbach-Oberfrohna της Γερμανίας όταν τελειώσει η παραγωγή εξαρτημάτων diesel injection το 2028, και περαιτέρω 2.200 θέσεις εργασίας στο Babenhausen.

Aλλες 720 θέσεις εργασίας θα χαθούν στις ΗΠΑ όταν σταματήσει η παραγωγή υδραυλικών εξαρτημάτων για βενζινοκινήτηρες το 2024.
Στην Πίζα της Ιταλίας 750 θέσεις εργασίας είναι υπό απειλή διότι η παραγωγή εξαρτημάτων για βενζινοκινητήρες  θα σταματήσει το 2028.
 

Διαβάστε επίσης