Οικονομία

Περ. Αττικής: θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για 3.200 οικογένειες


Θέσεις φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών για το σχολικό έτος 2021-2022 εξασφαλίζει η Περιφέρεια Αττικής για 3.200 οικογένειες, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι θέσεις αφορούν δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς, βρεφικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο προϋπολογισμός για το σχολικό έτος 2020-2021 ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, αφορά στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020.

Η διάθεση της θέσης προς τον κάθε ωφελούμενο θα πραγματοποιείται μέσω voucher για το παιδί του, μετά από ανοικτή πρόσκληση που θα εκδώσει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ΑΕ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την ένταξη των πράξεων στο ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» δήλωσε: «Με τις πράξεις για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, 3.200 οικογένειες θα εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους μία θέση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν τόσο στις απαιτήσεις της εργασίας τους όσο και στη φροντίδα της οικογένειάς τους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις