Οικονομία

Περ. Αττικής: Έλεγχοι στις λαϊκές για την τήρηση των μέτρων


Η αυστηρή και συστηματική επιτήρηση των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν από τη κυβέρνηση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με στόχο την περαιτέρω προστασία των καταναλωτών αλλά και τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, η αποστολή κλιμακίου αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.  

Με εντολή του Περιφερειάρχη το κλιμάκιο θα ελέγχει αν οι λαϊκές λειτουργούν κάτω από τα αυξημένα μέτρα πρόληψης που ανακοινώθηκαν και αφορούν μεταξύ άλλων στη μείωση κατά 50% του αριθμού των παραγωγών και στην αύξηση της απόστασης των πάγκων στα 5 μέτρα.
  
Ο ίδιος ζητά στους σχετικούς ελέγχους τη συνδρομή και των Δήμων που διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να ελέγχεται η συνολική εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί.
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Στόχος μας παραμένει η προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων που αποφασίστηκε. Πάνω από όλα είναι η υγεία των πολιτών. Έχω δώσει σαφή εντολή στα κλιμάκια της Περιφέρειας να προβούν σε αυστηρούς ελέγχους από τη Δευτέρα προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθή τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε τη συνδρομή και των Δήμων που διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία», είπε.

Παράλληλα, συστήνει:

  • Nα γίνεται  αυστηρός έλεγχος των πολιτών που εισέρχονται στο χώρο των λαϊκών αγορών για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός
  • Οι πάγκοι να διαθέτουν αυστηρά και μόνο είδη πρώτης ανάγκης για την διατροφή των πολιτών
  • Να διατίθενται από τους παραγωγούς γάντια μιας χρήσεως για να παίρνουν τα προϊόντα
  • Οι πωλητές να φορούν μάσκα και γάντια

Επιπλέον συστήνεται στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να αποφεύγουν τη μετάβασή τους στις λαϊκές αγορές. (Την προμήθεια αγαθών να αναλαμβάνουν για λογαριασμό τους έμπιστα πρόσωπα συγγενείς, γείτονες, φίλοι κ.α.).