Ελλάδα

Περ. Αττικής: Αφαίρεση Graffiti από την πεζογέφυρα του Κολλεγίου Αθηνών


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε αργά χθες το βράδυ (Κυριακή 22/12/2019) στην πεζογέφυρα του Κολλεγίου Αθηνών στη Λεωφόρο Κηφισιάς και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες καθαρισμού των Graffiti από τα παγκάκια και τις τζαμαρίες. 
 
Ο ίδιος ενημερώθηκε για τις εργασίες καθαρισμού και ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να προχωρήσει και η διαδικασία για την αποκατάσταση του φωτισμού της γέφυρας.

Επιπλέον ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού σε σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.  
 
«Όπως πράξαμε με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, έτσι θα δράσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης του οπτικού βανδαλισμού σημείων της αρμοδιότητάς μας. Στόχος μας είναι οι πολίτες της Αττικής να ζουν σε ένα περιβάλλον ευπρέπειας και να έχουν τη δυνατότητα χρήσης μεγάλων έργων υποδομών που κατασκευάστηκαν για την καλύτερη ασφάλειά τους. Ως Περιφέρεια Αττικής δε σταματάμε μέχρι να κάνουμε την Αττική, την Περιφέρεια που μας αξίζει», είπε.  
 
Η πεζογέφυρα «Σόλων Καρυδάκης», η οποία συντηρείται από την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκεται στο ύψος της οδού Στεφάνου Δέλτα στα όρια Ψυχικού και Φιλοθέης, ενώ χρησιμοποιείται από χιλιάδες κόσμο, κυρίως από μαθητές και είναι η πρώτη σε χρήση γέφυρα στην Αττική.