Αγορές

Πελαγοδρομούν οι αγορές - Μικρές απώλειες στο ΧΑ


Η τιμή του φυσικού αερίου "απογειώθηκε" στα 140 ευρώ (+8,4%), το πετρέλαιο ανεβαίνει, τα ευρωπαϊκά ομόλογα ανακάμπτουν μετά τη χθεσινή "βουτιά", στα χρηματιστήρια επικρατεί μεταβλητότητα. Οι αγορές βρίσκονται "εν μετρία συγχύσει", αδυνατώντας να προβλέψουν "τι τέξεται η επιούσα" - τι θα φέρει η αυριανή ημέρα.

Το κλίμα επιβαρύνεται με τις εκθέσεις διεθνών οίκων που προβλέπουν τώρα ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα μπει σε ύφεση το δ΄φετινό τρίμηνο. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει σε ανάλυση της η Morgan Stanley - και την συμμερίζονται πολλά στελέχη της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Πηγές ανησυχιών παραμένουν επίσης οι εξελίξεις στο μέτωπο του οικονομικού πολέμου Δύσης-Ρωσίας, η αναμενόμενη περαιτέρω άνοδος των επιτοκίων και το υψηλό κόστος ενέργειας, που αποδυναμώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Ρευστό σκηνικό και στο ελληνικό χρηματιστήριο, που συνεχίζει να κινείται χωρίς κατεύθυνση, αναζητώντας ισορροπίες στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς δεν υπάρχουν ειδήσεις και εξελίξεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και τάση..

Μετοχές και δείκτες

Με εναλλαγές προσήμων κινήθηκαν σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, κλείνοντας με μικρές απώλειες υπό την πίεση ρευστοποιήσεων στις μεταυνεδριακές δημοπρασίες. κινήθηκαν σήμερα σε μικρό εύρος διακύμανσης, με εναλλαγές προσήμων.

O Γενικός Δείκτης πήγε στις 827,35 μονάδες (+0,42%) και γύρισε καθοδικά μέχρι τις 816,46 (-0,91%). Τερμάτισε στις 822,15 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,21%. 
Ο FTASE-25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε 0,37%, κλείνοντας στις 1.976,74 μονάδες. Ο FT40M των mid caps έχασε 0,12%.

 Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από +0,44% μέχρι -1,60% και έκλεισε με απώλειες 0,32%. Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε η Alpha, κερδίζοντας 2,6%. Τρ. Ελλάδος +0,7%, Attica Bank +0,5% Στο κόκκινο Eurobank -1,7%, Εθνική -1,5%, Πειραιώς -0,7%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  Motor Oil +3,1%, ΔΕΗ +2,3%, ΕΥΔΑΠ +1,4%, ΟΤΕ +1,1%, ΑΔΜΗΕ +0,8%. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι Lamda και ΟΠΑΠ -3%, Βιοχάλκο -2,6%, ΕΛΠΕ -2,5%, ΕλβάλΧαλκόρ -2,3%, Aegean -1,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα