Ελλάδα

Πειραιώς: Καταγγελία για εκφοβισμό επειδή εργαζόμενοι έκαναν χρήση άδειας ειδικού σκοπού!


Σε καταγγελία για ψυχολογική πίεση και εκφοβισμό-με υπόνοιες ακόμα και για το εργασιακό τους μέλλον- εργαζομένων του υποκαταστήματος Μολάων της τράπεζας Πειραιώς, επειδή έκαναν χρήση άδειας ειδικού σκοπού (σ.σ λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων για τον κορονοϊό) και ευπαθών ομάδων προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Ταυτόχρονα προειδοποιεί για δυναμική απάντηση αν η διοίκηση της τράπεζας δεν προβεί στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας είναι η εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, καταδικάζοντας τις αντεργατικές πρακτικές άσκησης ψυχολογικής πίεσης και εκφοβισμού σε βάρος συναδέλφων που προσβάλλουν την προσωπικότητα και αξιοπρέπειά τους. 

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στις καταχρηστικές συμπεριφορές της Διεύθυνσης του καταστήματος, οι οποίες αφήνουν σοβαρές υπόνοιες ακόμη και εγγράφως για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, επειδή ακριβώς έκαναν χρήση της προβλεπόμενης από τον νόμο άδειας ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων. 

Υπερασπιζόμαστε την άσκηση του νομίμου δικαιώματος στην επιμέλεια, φροντίδα και εποπτεία των ανήλικων τέκνων, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών καθώς και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Παρακολουθούμε και αναμένουμε άμεσα τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, ειδάλλως η παρέμβασή μας θα είναι άμεση και δυναμική».