Ελλάδα

Πειραιάς: Πρόγραμμα βιωματικής άσκησης για άτομα τρίτης ηλικίας


Ένα καινοτόμο πρόγραμμα βιωματικής άσκησης, με σκοπό την πρόληψη πτώσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων ισορροπίας για άτομα της τρίτης ηλικίας, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν, ξεκινάει τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας» (Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς) και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπο Σκορδή.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της ανέφερε, πως το πρόγραμμα είναι μια ιδιαιτέρως χρήσιμη δραστηριότητα, καθώς θα βοηθήσει άτομα της τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ισορροπία τους και θα τους δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

«Στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, θέλουμε να υλοποιούμε δράσεις για όλους. Όταν μάλιστα αυτές στηρίζουν άτομα της τρίτης ηλικίας, νιώθουμε χαρούμενοι, καθώς συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους» είπε η κ. Αντωνάκου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι δημότες Πειραιά και όσοι είναι άνω των 60 ετών. Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να δηλώνει συμμετοχή στα γραφεία του ΟΠΑΝ (Καραγεώργη Σερβίας 6, πλαζ Βοτσαλάκια, Καστέλα Πειραιά, κτίριο Δημοτικού Κολυμβητηρίου, 2104136355), από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 09:00 έως τις 14:00. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις