Αγορές

Πέφτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Πέφτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα τελευταία επεισόδια στις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας όσον αφορά τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Με πιο πρόσφατο την υπογραφή των νομοσχεδίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτντ Τραμπ 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,46% στις 13.225 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,52% στις 7.391 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC40 χάνει 0,4% στις; 5.903 μονάδες.

Στο Ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,08% στις 9.335 μονάδες, όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,42% στις 23.387 μονάδες. 

Αψηφώντας τις οργισμένες ενστάσεις της κυβέρνησης της Κίνας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικύρωσε τα δύο νομοσχέδια που ενέκρινε το Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών που απαιτούν περισσότερη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι ο Ρεπουμπλικάνος υπέγραψε τα δύο κείμενα σε ένδειξη «σεβασμού», τόσο προς τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όσο «και στον λαό του Χονγκ Κονγκ» και με «την ελπίδα» ότι «οι ηγέτες και οι αντιπρόσωποι της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ θα επιλύσουν φιλικά τις διαφορές τους οδηγώντας σε διαρκή ειρήνη και ευημερία για όλους».

Διαβάστε επίσης