Διεθνή

«Πέφτουν» στις δημοσκοπήσεις CDU/CSU και SPD ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία


Δυσοίωνες δείχνουν οι επιδόσεις των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τι δημοσκοπήσεις, μόλις λίγα 24ωρα από τις κρίσιμες εκλογές στη Βαυαρία που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τακτική έρευνα Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD από το Ινστιτούτο Infratest-dimap, ο κυβερνητικός συνασπισμός συγκεντρώνει συνολικά 41%, το οποίο αποτελεί και το χειρότερο ποσοστό που έχουν λάβει στη συγκεκριμένη μέτρηση.

Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) χάνουν τρεις μονάδες και βρίσκονται στο 26%, ενώ τρεις μονάδες χάνουν και οι Σοσιαλδημοκράτες, το ποσοστό των οποίων περιορίζεται στο 15%.

Είναι χαρακτηριστικό πως το SPD έχει πέσει πλέον στην τέταρτη θέση, καθώς στη δεύτερη βρίσκονται οι Πράσινοι με 17% (ενίσχυσαν τα ποσοστά τους κατά τρεις μονάδες) και ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 16%.

Σταθερή στο 10% παραμένει η Αριστερά, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν δύο μονάδες και φθάνουν και επίσης το 10%.

Στην ερώτηση «ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της κυβέρνησης;», το 56% απαντά η καγκελάριος Angela Merkel ενώ το 31% το αποδίδει στον αρχηγό Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χόρστ Ζεεχόφερ.

Διαβάστε επίσης