Αγορές

Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου και αερίου, μετά τα χθεσινά ρεκόρ


 Σε τροχιά αποκλιμάκωσης κινούνται σήμερα οι τιμές αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, που παραμένουν αντικείμενο προβληματισμού κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, αποτελώντας απειλή για την οικονομική ανάπτυξη.

Τις πιέσεις στις τιμές των δύο βασικών πηγών ενέργειας προκαλούν τα στοιχεία του American Petroleum Institute που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη  εβδομάδα, καθώς και οι διαβεβαιώσεις της κινεζικής κυβέρνησης η εξόρυξη άνθρακα θα συνεχιστεί στο μάξιμουμ της δυναμικότητας των ορυχείων.

 Το brent υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,6% στα 83,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε υψηλό πενταετίας, κλείνοντας στα 85,08 δολ.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αμερικανικού WTI (crude), που λήγει σήμερα, υποχωρεί κατά 1,9% στα 82,28 δολ. το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε υψηλό επταετίας. Κατά 1% υποχωρεί η τιμή του συμβολαίου Δεκεμβρίου.

Πτώση 2,7% σημειώνει αυτή την ώρα η τιμή του φυσικού αερίου, που διαμορφώνεται σε 4,95 δολ/Mmbtu, περίπου 22% χαμηλότερα από το υψηλό των 6,46 δολαρίων όπου είχε εκτοξευθεί προ δύο εβδομάδων.

 

   

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα