Αγορές

Πέφτουν οι ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα λόγω πετρελαίου


Πέφτουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εκτιμούν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την εκτίναξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,45% στις 12.412 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει κατά 0,22% στις 7.352 μονάδες, όπως στο Παρίσι ο CAC40 χάνει 0,6% στις 5.622 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,48% στις 22.014 μονάδες όπως και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη διολισθαίνει 0,52% στις 9.084 μονάδες. 

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα, με άνοδο πάνω από 10% έπειτα από τις επιθέσεις το Σάββατο εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την ίδια ώρα, το κλίμα επιβαρύνεται και από τα νέα από το Πεκίνο. Με μικρότερο ρυθμό αυξήθηκαν οι οικονομικές δραστηριότητες της Κίνας τον Αύγουστο, αυξάνοντας τις προκλήσεις για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την ώρα που προσπαθεί να ρίξει τους τόνους στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ. 

Διαβάστε επίσης