Διεθνή

Παύει την προώθηση παιχνιδιών με αστυνομικούς η LEGO


Να σταματήσουν να προωθούν κιτ παιχνιδιών με αστυνομικούς και άλλα προϊόντα της, όπως τον Λευκό Οίκο, ζήτησε η LEGO από τα καταστήματα λιανικής με τα οποία συνεργάζεται στις ΗΠΑ, εν μέσω διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Παράλληλα, ο δανέζικος όμιλος παιχνιδιών δεσμεύθηκε για δωρεά ύψους 4 εκατ. δολαρίων στην προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού.

Το The Toy Book δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ομίλου LEGO προς συνεργαζόμενα καταστήματα, με το οποίο ζητούσε την παύση της προώθησης περισσότερων από 30 προϊόντων της.

Η λίστα περιλαμβάνει σετ κατασκευής κτηρίων, μικροσκοπικές φιγούρες και αξεσουάρ (αστυνόμους, πυροσβέστες, εγκληματίες, οχήματα ταχείας επέμβασης, ακόμη και ένα κατάστημα ντόνατς).

Η πρωτοβουλία ελήφθη στο πλαίσιο της #BlackOutTuesday και τα εν λόγω προϊόντα θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα από τα καταστήματα της ίδιας της LEGO και τον ιστότοπό της.

«Στο πλαίσιο της απόφασής μας να σεβαστούμε τη #BlackOutTuesday, ζητήσαμε, ως αντίδραση στα τραγικά γεγονότα στις ΗΠΑ, από τα συνεργαζόμενα με εμάς καταστήματα να αποφεύγουν να αναρτούν υλικό προώθησης προϊόντων της LEGO και να πάψουν να αναρτούν περιεχόμενο στα μέσα μας κοινωνικής δικτύωσης» δήλωσε, στο The Toy Book, εκπρόσωπος του δανέζικου ομίλου παιχνιδιών.

«Λυπούμαστε για την όποια παρανόηση και θα διασφαλίσουμε το ότι, στο μέλλον, θα είμαστε πιο σαφείς για τις προθέσεις μας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης