Πολιτική

Πατέρας: Μου είχε τάξει τη θέση του διοικητή ο Μητσοτάκης


Νέα διάσταση στον διορισμό του ως  διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας έδωσε σήμερα ο 80χρονος πολιτευτής, αναφέροντας ουσιαστικά ότι προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έταξε προεκλογικά τη συγκεκριμένη θέση εν είδη ανταλλάγματος για την στήριξή του στη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Πατέρας μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πριν τις εκλογές έγινε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρωτοβουλία του γραφείου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην οποία τον παρακάλεσε να του δώσει θέση διοικητή νοσοκομείου, αφού δεν ήθελε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Θα γυρίσω πίσω κ. Πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε την βοήθειά μου και αν έχετε την ευγενή καλοσύνη και θέλετε δώστε μου μια από αυτές τις δύο θέσεις (σ.σ. διοικητών νοσοκομείων», είπε ο Κ. Πατέρας προσθέτοντας ότι ήταν στους ΑΝΕΛ και είχε σημαντική εκλογική επιρροή στην περιοχή.

Και ο Κ. Μητσοτάκης συμφώνησε, όπως ο ίδιος τόνισε, για να διορισθεί διοικητής νοσοκομείου. Όπερ και εγένετο!

ΣΥΡΙΖΑ: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της «αριστείας» και του «επιτελικού κράτους»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του παραιτηθέντα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της "αριστείας" και του "επιτελικού κράτους" του κ. Μητσοτάκη. Παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό.

Όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεωκοπία».

 

Διαβάστε επίσης