Πολιτική

Παταγώδης αποτυχία για το μηντιακό σύστημα


Με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το παλιό πολιτικό κατεστημένο χρεοκόπησε. Τα μάζεψε κι έφυγε ο Σαμαράς και οι βαρώνοι της ΝΔ, ακόμη κι ο Καραμανλής, γνώρισαν μια βαριά ήττα. Ομως το μηντιακό σύστημα που επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμη ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ντέρμπι  έμεινε αλώβητο. Καμία σχέση δεν έχει το τελικό αποτέλεσμα με την εικόνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι δημοσκόποι, βγάζοντας στη φόρα νούμερα και στοιχεία, που έφερναν το «ναι» και το «όχι» πολύ κοντά. Είναι κι αυτοί μέρος του συστήματος που εκβιάζουν, τρομοκρατούν και προσπαθούν να κατευθύνουν τους πολίτες στις δικές τους επιλογές που κρύβουν σκοπιμότητες και συμφέροντα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τη διαχείρηση της δυσκολης κατάστασης με τους δανειστές, τις κλειστές τράπεζες και την οικονομική ασφυξία, θα πρέπει να δει τι θα κάνει και μ αυτό το καρκίνωμα που κάνει το άσπρο μαύρο κατ επανάλειψη και με επιμονή. Το δημοψήφισμα τους διέψευσε κι όμως δεν ακούσαμε ούτε μια συγνώμη, ούτε μια απολογία για το λάθος.Με θράσος χιλίως πιθήκων προβλέπουν τώρα και άλλα δεινά όπως η επιστροφή στη δραχμή, το κούρεμα των καταθέσεων, η έξοδος απο την ΕΕ κλπ χωρίς να λανβάνουν καν υποψη τους τις απόψεις της κυβέρνησης, παρά μόνον τς επιδιώξεις των αφεντικών τους.

Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτό το παραλήρημα, που το αντιμετωπίζει για πολλοστή φορά και μάλιστα χωρίς καμία αιδώ, χωρίς καμία συγνώμη, από εκείνους που προσπαθούν (και θα συνεχίσουν να προσπαθούν) να υπονομεύσουν την κυβέρνηση. Κι εδώ έρχεται το κρίσιμο ζήτημα, για τις επόμενες ημέρες: Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανοίξει το μέτωπο της διαπλοκής (κομμάτι της οποίας είναι και οι «δημοσκόποι»), θα χάσει τη μοναδική ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σύστημα και να αφαιρέσει από την κοινωνία όλα εκείνα τα καρκινώματα, που μας οδήγησαν στην κρίση.

Το βασικό κομμάτι αυτής της διαπλοκής είναι όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, που πολέμησαν με όλα τα όπλα την κυβέρνηση και προσπάθησαν να κατευθύνουν τον ελληνικό λαό προς την υποταγή και τις θελήσεις των ξένων. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα και να δώσει τέρμα στην κυριαρχία των χρεοκοπημένων και διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις