Πολιτική

Παρέμβαση Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή


Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοποπος Ιερώνυμος προχώρησε σε μια ηχηρή και συνάμα μάλλον απρόσμενη παρέμβαση. Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το επίμαχο ν/σ που έχει προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνών κόμμα.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική», τόνισε ο  Ιερώνυμος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 89,5 και συνέχισε: 

«Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στον 89,5 το πρωί της Τετάρτης (15.02.24).

Σημειώνεται ότι σήμερα κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια κατατέθηκε επίσημα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από 21 βουλευτές. Παράλληλα, υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Βουλή