Ελλάδα

Παρεμβαίνει εισαγγελέας με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα κονδύλια του ΥΠΕΞ


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων.

Διάφορα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τρεις κωδικούς από τους οποίους δόθηκε το ποσό του 1 εκ. ευρώ συνολικά το οποίο διοχευτέθηκε σε μέσα της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών και για σκοπούς στήριξης των Ορθόδοξων εκκλησιών.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση, υπενθυμίζεται, από το Μαξίμου: 

«Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο. 

Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι  στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ.

Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας. Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

 

Διαβάστε επίσης