Οικονομία

Το παρεμπόριο παίρνει τη δουλειά των ανθοπωλών στις ορκωμοσίες του ΑΠΘ


Μηνύσεις κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από ανθοπώλες, οι οποίοι κάνουν λόγο για παρεμπόριο λουλουδιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κατά τις ημέρες ορκωμοσίας.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, οι εν λόγω πλανόδιοι πωλούν έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία, μόνο κατά τις περιόδους ορκωμοσίας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «δεν έχουν άδειες να εξασκούν το επάγγελμα, ούτε εκδίδουν παραστατικά, ενώ και τα άνθη είναι κακής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης», συμπληρώνοντας πως γίνεται τζίρος δεκάδων χιλιάδων ευρώ που χάνεται από τα νόμιμα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, οι πλανόδιοι κρύβονται πίσω από τα κάγκελα του Πανεπιστημίου, όταν εμφανίζεται η Αστυνομία, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο, ενώ όταν γίνονται συλλήψεις επιβάλλεται μόνο πρόστιμο.

Κλείνοντας, υπογραμμίζεται πως εκτός του ΑΠΘ, παρόμοιο ζήτημα υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.